Nakon uspješnog organizovanja tri „Trebinje Vertikal – Trke u kamenu“ Planinarsko društvo „Vučji zub“ privodi kraju pripreme za četvrto izdanje ove zanimljive sportske manifestacije.


Trka će se u muškoj i ženskoj konkurenciji, održati u subotu 16. marta sa početkom u 10 časova. Start trke je kao i predhodnih godina kod Perovića/Arslanagića mosta. Učesnike trke očekuju vrijedne novčane, robne nagrade, trofeji, kao i druge vrijedne nagrade.

Takođe za sve učesnike u kotizaciju od 25 KM je uračunat paket koji sadrži startni broj, kvalitetna aktivna majica, unikatna finišer medalja, eletronsko mjerenje vremena, ručak i konzumacija nakon trke.

Važno je napomenuti da je neophodno da se zainteresovani takmičari prijave i uplate kotizaciju najkasnije do 6.marta.

„Trebinjski Vertikal“ kreće sa obale rijeke Trebišnjice (274 mnv), pored Perovića-Arslanagića mosta, a cilj trke ja na vrhu planine Leotar. (1228 mnv). Radi se o jednoj od disciplina u takozvanom nebeskom trčanju – Vertikalni kilometar, trke sa 1.000 metara ukupnog vertikalnog uspona preko različitog terena sa značajnim nagibom, ali koje ne prelaze dužinu od 5 kilometara uz dozvoljeno odstupanje od 5%.

Dužina trebinjske krševite staze je 5.200 metara dok visinska razlika iznosi oko 960 metara.

 

Foto: Skyrunning Serbia

HP, februar 2019.