Večeras je u prepunoj dvorani „Miloš Mrdić“ odigran fantastičan rukometni susret lidera prvenstva ekipe Gračanice i domaćeg Leotara. Slavili su gosti minimalno 29:30, na poluvremenu je bilo 12:15.

Vrijedi napomenuti da su gosti na meč stigli u pratnji organizovane grupe navijača, koja je na početku susreta uručila prikupljenu pomoć za Trebinjku Marinu Vujinović. Ova grupa navijača, uz domaće „Mlade tigrove“ napravila je večeras pravi rukometni ambijent u prepunoj dvorani u Trebinju, a nije izostalo bodrenja na obje strane.

Leotar je u meč ušao za nijansu bolje i do rezultata 9:8 Trebinjci su uglavnom imali rezultatsku prednost. Potom Gračanlije preuzimaju inicijativu i na odmor odlaze sa +3 – bilo je 12:15. U drugi dio meča ponovo više inspirisani ulaze gosti koji stižu u 42. minutu do vođstva 16:22. Trebinjci se uz fantastičnog strijelca Glendžu postepeno vraćaju u meč da bi na 12. minuta do kraja meča došli na 22:24. Od tog trenutka uglavnom se igra čvrsto, gol za gol. Na nešto više od pet minuta do kraja Trebinjci ne realizuju napad na 25:27, ali je ispravljen kiks na 3 minuta i 20 sekundi do kraja kada Milićević smanjuje na 26:27.

Posljednja tri minuta meča publika je odgledala na nogama. Gračanica u dva navrata ponovo stiže na +2 – 27:29 i 28:30. Trebinjci fantastičnom akcijom i „cepelinom“ smanjuju na 29:30 što se ispostavlja kao konačan rezultat meča.

Oba tima su na kraju meča nagrađena ovacijama sa tribina od strane publike, koja je imala priliku da uživa u najkvalitetnjoj rukometnoj predstavi ove sezone.

Kod domaćih ostaje žal za bodovima koji su ispušteni u borbi za plej-of, pa ostaje da pokušaju popraviti utisak na gostovanju ekipi Lokomative u narednom kolu.

 

HP, april 2019.