У Републици Српској на снази је ћутња поводом одржавања референдума о Дану Републике, која подразумијева крај кампање путем средстава јавног информисања и јавних скупова, речено је у Републичкој комисији за спровођење референдума.

Према Закону о референдуму и грађанској иницијативи, кампања путем средстава јавног информисања и јавних скупова поводом референдума престаје 24 часа прије дана одржавања референдума.

У Републици Српској сутра ће бити одржан референдум на којем ће 1.219.399 грађана Српске са правом гласа имати прилику да одговори на питање “Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске?”.

Гласачка мјеста у свим локалним заједницама у Српској биће отворена од 7.00 до 19.00 часова, а грађани су ради утврђивања идентитета дужни да код себе имају један од важећих докумената, као што су лична карта, возачка дозвола или пасош.

Из Комисије подсјећају да је гласање тајно и лично, као и испуњавање гласачког листића, те наглашавају да ниједно лице не смије ометати гласача који испуњава гласачке листиће, нити рад општинске или градске комисије за спровођење референдума.

 

Извор: Срна