Od početka zimske sezone Jahorinu je do danas posjetilo oko 70.000 skijaša, izjavio je u Istočnom Sarajevu direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Ljevnaić.

„Olimpijski centar Jahorina zimsku sezonu otvorio je prvi u regionu – 3. decembra. U tom mjesecu smo imali tri puta više skijaša i 15 puta veće prihode, a u januaru na današnji dan smo prešli broj skijaša i rezultati su rekordni“, rekao je Ljevnaić novinarima.

On je istakao da su u hotela „Bistrica“ svi kapaciteti popunjeni do 18. marta i da je Jahorina rasprodata kao turistička destinacija.

„Imamo sjajne ugovore sa agencijama iz Kine, a imali smo i goste iz Koreje. Sutra imamo i agenciju iz Londona što znači da se Jahorina vratila na mapu evropskih ski-centara“, rekao je Ljevnaić, daodajući da je Olimpijskom centru to i bio cilj.

On je napomenuo da je Jahorina destinacija na kojoj skijaš najviše dobija za svoj novac, jer je najbolji odnos cijene i kvaliteta.

Prema njegovim riječima, turisti i skijaši su zadovoljni stazama na Jahorini i šire pozitivnu priču o ovoj planini.

„Vraćen je prioritet stazama, imamo dobro uređene staze, novih šest prodajnih mjesta ski-karata i nema više gužvi ni na prodaji ni za parkiranje. Jednostavno – Jahorini kao destinaciji vraćen je stari sjaj“, naglasio je Ljevnaić.

Izvor: Nezavsine novine, Foto: oc-jahorina.com