У организацији Радио Невесиња синоћ је у Градској галерији промовисана књига приповједака „Писма за све адресе“ књижевника и публицисте Шћепана Алексића.

Приказ о ауторовом дјелу писао је професор Лазар Гњато, а пошто је био спријечен да дође на промоцију, његов приказ представила је библиотекар Ирена Дунђер из Билеће.

Гњато је записао да је из мајсторске радионице вјештог приповједача Шћепана Алексића изашла још једна збирка прича, која низом од 14 приповједака доноси хронологију живота града Билеће, омеђену са два трауматична збивања, од Другог светског рата до посљедњег Отаџбинског рата.

–    Свјежином и богатством језичког израза, једноставним али поузданим регистром приповједног поступка, вјештином грађења приче, Алексић се још једанпут потврђује као врстан прозни писац савремене српске књижевности – навео је Гњато.

Аутор је изразио посебно задовољство што је по први пут у Невесињу организовано његово самостално књижевно вече.

–   Ријеч је о најновијој збирци приповједака, у којој сам се више „примакао“ нашем времену, него у  претходним књигама, а радња је хронолошки смјештена у период од 1950. године до данашњих дана –  додао је Алексић.

Кратак осврт на Алексићево досадашње стваралаштво представио је новинар Драгомир Граховац, наглашавајући да се ове године навршило пуних 35 година откако су у књижевним часописима и појединим листовима објављене прве Алексићеве приче и приповјетке, а истовремено и 28 година откако је штампао своју прву књигу.

Стваралаштво Шћепана Алексића током новембра биће представљено у Београду и Сечњу.

Извор: Радио Невесиње