U Meljinama kod Herceg Novog u toku je gradnja turističkog kompleksa “Lazure Hotel & Marina“. Pogledajte kako će izgledati…

Opština Herceg Novi će do kraja 2019. godine dobiti još jedan luksuzni turistički kompleks, dok otvaranje prvih sadržaja investitori najavljuju već na proljeće.

Ruska kompanija “Imperio Holding Ltd” u Meljinama gradi hotel sa pet zvjezdica “Lazure” i marinu s više od 200 vezova.

Planirano je da u istorijskoj zgradi “Lazareta” budu butik-hotel sa 24 smještajne jedinice, dva restorana s pogledom na more, prodavnice, vinski bar, konferencijska sala kao i muzej koji će biti posvećen istoriji ovog mjesta.


U novim objektima koji će biti izgrađeni u okviru kompleksa površine 70.000 kvadrata naćiće se apartmani, restorani i kafići, dječiji edukativni centar, spa centar i bazeni koji će raditi tokom cijele godine.

U okviru kompleksa biće izgrađeno nekoliko igrališta za djecu, zona za odmor posjetilaca, tržni centar i podzemna garaža.

Prepoznajući veliku istorijsku vrijednost mjesta investitori namjeravaju da sačuvaju unikatnu atmosferu kompleksa, ali i da prošire funkcionalnost prostora koji ga okružuje i omoguće slobodnu posetu, kako za turiste, tako i za lokalno stanovništvo.

Kompanija je započela pripremu i gradnju kompleksa 2014. godine. Završena je izgradnja obalnog zida, kamenog šetališta koje povezuje Meljine sa šetalištem Pet Danica i izgrađen je jahting klub.

Krajem prošle godine investitori su dobili dozvolu za gradnju marine i ona bi trebalo da bude otvorena do juna naredne godine.

Završetak kompletnog projekta, čija je vrijednost 70 miliona evra, najavljen je za početak 2019.

Prije dva dana je raspisan i prvi konkurs za deset menadžera koliko traži švajcarska kompanija “Sophos Hotels S.A.” koja će upravljati kompleksom na čelu sa direktorom Dimitirsom Vlahopanosom, dok će u narednih godinu dana biti zaposleno još 70 radnika. Više detalja o konkursima saznajte na www.lazure.me.

Izvor: Mondo / Radio Jadran