Da je proizvode Ivice Todoriće (vlasika Konzuma, Agrokora, Sarajevskog kiseljaka, PIK Vrboveca, itd./ op.a.) nemoguće izbjeći gdje god u regiji se nalazite, stara je stvar. Ali ono što nije toliko poznato je činjenica da najbogatiji hrvatski tajkun iste proizvode u regiji prodaje po znatno nižim cijenama nego u Hrvatskoj.

 
Upozorio je na to jedan hrvatski turist u obližnjoj Makedoniji, te svoje frustracije podijelio na Facebook stranici Živog zida.

„Meni je ovo prelilo čašu i želim da svi u Hrvatskoj znaju za ovo. Nalazim se 1000 km van „Lijepe naše“ na jugu Makedonije i kupujem hrvatske proizvode gotovo 50 posto jeftinije nego kod kuće“, napisao je iznervirani kupac na Facebooku, te priložio fotografiju boce obične vode Jana od litar i po koja u Makedoniji košta 29 denara.

Kada se to preračuna u kune, ispada da litar i po Todorićeve vode Makedonci plaćaju 3,3 kune. U Hrvatskoj ista ta voda, na policama Konzuma koji je takođe u vlasništvu Todorićeve grupacije Agrokor, košta 5,49 kuna.

„Ovakav način pokazuje da se hrvatski narod sistematski vara i da ta prevara traje već dva desetljeća. Nije to samo ovdje u Makedoniji, već i u Sloveniji, BiH, Srbiji pa čak i u Queensu u Americi. Svugdje su hrvatski proizvodi jeftiniji“, piše ovaj ljutiti Hrvat, koji tvrdi da su u Makedoniji jeftiniji i proizvodi drugih hrvatskih firmi, poput Kraša.

Upoređenja radi, PDV u Hrvatskoj iznosi 25 posto, a u Makedoniji 18 posto.

 

Izvor: index.hr