Nakon što je prošlog ljeta u Trebinju otvoren akva park, koji je za kratko vrijeme postao regionalna turistička atrakcija, radovi u Gradu sunca nisu stali.
 

U drugu fazu ovog velikog projekta, kompanija Svislajon Takovo do sada je uložila 30 miliona maraka, pa se za ovu ljetnu sezonu pripremaju brojni ekskluzivni sadržaji.

Neposredno uz akva park, gradi se veliki kompleks – Varoš čaršije na više od 100 hiljada kvadratnih metara, luksuzni hotel, te sportsko rekreativni centar. Na gradilištu svakodnevno radi između 500 i hiljadu građevinskih radnika.

Direktorka Grada sunca, Vesna Vujović Curać, kaže da je samo u drugu fazu uloženo oko 30 miliona maraka, a kada sve bude završeno biće angažovan veliki broj radnika na sezonskim i redovnim poslovima.

Riječ je o jedinstvenom turističkom kompleksu koji je prošlog ljeta svakodnevno imao oko dvije hiljade posjetilaca. Uz nove sadržaje, očekuje se da će ih biti još više.

U jugozapadnom dijelu Grada sunca niče Varoš čaršija sa 160 apartmana, restoranima, jezerom i drugim pratećim sadržajima. I ovaj projekat trebalo bi da bude završen do narednog ljeta.

Direktorka Vujović Curać kaže da im je cilj da ovo bude turistička atrakcija tokom cijele godine, a ne samo ljeti.

Oni sa najdubljim džepom, u Gradu sunca mogu i da stanuju; u apartmanskom naselju i tipskim vilama čija je gradnja u planu, osim iznajmljivanja, moguća je i kupovina stambenog prostora. Ko može, za ovo zadovoljstvo moraće da izdvoji 3,5 hiljade evra po kvadratu za rezidencijalne vile, a tri hiljade evra za kavdrat u apartmanima. U svakom slučaju, donedavno bezvodni i nenastanjeni kraški predio nadomak Trebinja sad već ima obrise pravog novog grada, kakav ne postoji u široj regiji.

 

Izvor: RTRS