Након што је прошлог љета у Требињу отворен аква парк, који је за кратко вријеме постао регионална туристичка атракција, радови у Граду сунца нису стали.
 

У другу фазу овог великог пројекта, компанија Свислајон Таково до сада је уложила 30 милиона марака, па се за ову љетну сезону припремају бројни ексклузивни садржаји.

Непосредно уз аква парк, гради се велики комплекс – Варош чаршије на више од 100 хиљада квадратних метара, луксузни хотел, те спортско рекреативни центар. На градилишту свакодневно ради између 500 и хиљаду грађевинских радника.

Директорка Града сунца, Весна Вујовић Цураћ, каже да је само у другу фазу уложено око 30 милиона марака, а када све буде завршено биће ангажован велики број радника на сезонским и редовним пословима.

Ријеч је о јединственом туристичком комплексу који је прошлог љета свакодневно имао око двије хиљаде посјетилаца. Уз нове садржаје, очекује се да ће их бити још више.

У југозападном дијелу Града сунца ниче Варош чаршија са 160 апартмана, ресторанима, језером и другим пратећим садржајима. И овај пројекат требало би да буде завршен до наредног љета.

Директорка Вујовић Цураћ каже да им је циљ да ово буде туристичка атракција током цијеле године, а не само љети.

Они са најдубљим џепом, у Граду сунца могу и да станују; у апартманском насељу и типским вилама чија је градња у плану, осим изнајмљивања, могућа је и куповина стамбеног простора. Ко може, за ово задовољство мораће да издвоји 3,5 хиљаде евра по квадрату за резиденцијалне виле, а три хиљаде евра за кавдрат у апартманима. У сваком случају, донедавно безводни и ненастањени крашки предио надомак Требиња сад већ има обрисе правог новог града, какав не постоји у широј регији.

 

Извор: РТРС