U Gacku i Nevesinju danas se provodi organizovana kampanja besplatne kontrole pripremljenosti vozila za predstojeće zimske uslove, u organizaciji Auto-moto saveza Republike Srpske sa partnerima iz lokalnog auto-moto društva.


Iz Auto-moto saveza Republike Srpske navodeno je da je akcija u Gacku provedena  od 8.00 do 10.00 časova dok će u Auto-moto društvu „Nevesinje“ u Nevesinju od 11.00 do 13.00 časova vozači moći da provjere pripremljenost svojih vozila za zimu.

Cilj republičke preventivne kampanje besplatne kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila, koju su pokrenuli Auto-moto savez Srpske i auto-moto društva, jeste povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda zbog nepravilne pripreme vozila i načina vožnje u zimskim uslovima.

Kampanju podržavaju Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja Srpske i kompanija „Optima grupa“.

Priliku da besplatno prekontrolišu pripremljenost svojih vozila za predstojeće zimske uslove vožnje imali su juče vlasnici vozila u Bileći i u Trebinju.

 

 

 

 

 

Izvor: SRNA