Majke i njihova djeca protestuju – to je najtužnija slika Banjaluke poslana juče u javnost.

 

Tužne slike dolaze iz Banjaluke. Nekoliko majki i trudnica, zajedno sa svojom dječicom izašlo je u banjalučki park „Petar Kočić“ kako bi protestovali jer su im uskraćena prava. Kako navode, mnogima nisu isplaćena budžetski predviđena sredstva.

Kako i sami objašnjavaju, ovo je tek početak borbe za njihova prava. Danas je izašlo malo majki na ulice. Neko se boji, neko nije znao da će biti okupljanje. One koje su došle kažu da prvi put organizuju nešto slično. Došle su da brane dostojanstvo svih – i majki i djece. Darija Pajić, majka četvero djece ima tu sreću da radi a izašla je danas kako bi ohrabrila i druge.

Darija Pajić

 

“ Ja izašla da se borim i za ostale žene koje nemaju uslova. Mi ne pravimo ni gužvu ni galamu niti bilo koga napadamo. Mi samo želimo da oni koji mogu i koji treba da obrate pažnju na natalitet. Oni samo traže a ne daju nam nikakvu satisfakciju. Ono što mi želimo jeste da se na svu djecu malo bolje pogleda. Da se majkama da dostojanstvo. Mi ne tražimo milostinju niti bilo koga prozivamo,jednostano smo stigli do tačke gdje se ne može više izdržati“ rekla je Pajić danas u Banjaluci.

Ona kaže kako je, prema njenim podacima, isplaćena naknada za treće i četvrto dijete za mart 2015. godine. Dodaje da će danas biti predati zahtjevi u Palatu predsjednika. Njihov osnovni zahtjev jeste da se ukine cenzus za dječiji dodatak. Pored toga danas su predstavile i ostale zahtjeve.

Vedrana Čamdžić

 

Vedrana Čamdžić rekla je da danas u Banjaluci djeca traže svoja prava Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja „4+“ rekao je da je žalosno što su majke sa svojom djecom izašle na ulicu kako bi tražile sredstva već predviđena budžetom.

 

Izvor: 6yka.com