Мостар се налази на бројним листама пописа градова које би требало посјетити. Као и сваке љетне сезоне, овај град достиже рекордне бројеве, кад су у питању посјете туриста.

У самој најави сезоне надлежни у Туристичкој заједници су очекивали рекордну туристичку сезону.

„Посјећујући сајмове за припреме туристичке сезоне видјели смо да постоји огромно интересовање за БиХ, да туристи желе доћи на наше просторе. Не само да прође, већ и да бораве у нашој земљи“, рекао је за Н1 Семир Темим, помоћник директора туристичке заједнице ХНК.

Ова сезона је оборила рекорд, а то је постала пракса из године у годину.

„Свједоци смо да у читавој БиХ много туриста из Саудијске Арабије, Емирата и Катара. Велики је број гостију из Турске. Поред тих гостију у току зиме имамо велики број туриста са далеког Истока. Морамо се припремати за све госте, јер нису сви исти“, истакао је Темим.

Још увијек нема тачних бројева ноћења ове године.

„Радује ме да су и старе мостарске махале постале туристичка мјеста, све је већи број смјештајних капацитета. Видјели су да је туризам грана од које могу живјети. Туристи се задржавају у Мостару и Херцеговини, јер смо направили велику понуду с великим бројем садржаја. Ипак, садржаја никада није доста“, казао је Темим.

 

Извор: Н1

Фото: google.com