Turistička organizacija opštine Bileća učestvuje na 23. „Jesenjem sajmu“ u Banjaluci. Posjetiocima sajma predstavljeni su turistički potencijali Bileće,kao i promotivni materijali.

„Ovo je sajam koji posjećuju lovci i ribolovci iz cijele Republike Srpske, kao i regiona. Bileća ima veliki turistički potencijal, koji je posebno izražen u bogatstvu našeg jezera, tako da smo iskoristili priliku da predstavimo našu ponudu upravo ljubiteljima lova i ribolova“, rekao je direktor TO Bileća Nikola Bajović.

Bajović je istakao da ovakvi sajmovi imaju višestruk značaj jer se na njima stiču poznanstva, ali i sklapaju prijateljski odnosi između Turističkih organizacija, što unaprjeđuje turizam i povećava broj turističkih posjeta.

Na sajmu u okviru koga su objedinjene tri međunarodne sajamske manifestacije i to Sajam lova, ribolova, ekologije i sporta LORIMES, Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije AGROS, te Sajam turizma i ugostiteljstva predstavlja se više od 150 izlagača iz Republike Srpske, FBiH, Srbije i Makedonije.
Sajam će biti otvoren do 16. novembra, a posjetioci će imati priliku da obilaze štandove od 10 do 19 časova, a u subotu do 15 časova.
Pokrovitelji ovogodišnjeg sajma su Ministarstvo trgovine i turizma RS, Grad Banjaluka, Lovački savez RS i Šume RS.

Izvor: Radio Bileća