Skloni smo da donosimo zaključke o nekome oslanjajući se na prvi utisak, a ponekad smo veoma nesvjesni da samo za par prvih sekundi odlučimo da li bi sa nekim mogli da se sprijateljimo ili ne. Astrolozi vjeruju da horoskopski znak može uticati na karakterne osobine svakog od nas, pa tako i na prvi utisak koji o nama stiču drugi. Prema njihovom mišljenju svaki horoskopski znak mogao bi se opisati u samo tri riječi.

Ovan: snažan, samosvjestan, impulsivan!
Ovan je pun energije i lako ga je primjetiti kad hoda niz ulicu jer zrači vrlo snažno! Ovan tačno zna šta i kada nešto želi, zato ponekad može izgledati previše samouvjereno i pomalo agresivno. Ne voli ljude koji ga pokušavaju kontrolisati i lako „eksplodira“ kada mu neko nameće svoje mišljenje.

Bik: pouzdan, vjeran, lijen!
Bik je zemljani znak, koji čvrsto stoji na zemlji i spada u najpouzdanije horoskopske znakove! Oni su izrazito vjerni i brižni prijatelji. Bikovi imaju snažan karakter, ali su istovremeno vrlo nježni. Bikove ponekad smatraju lijenima, jer ne žele preduzeti korake za ostvarivanje cilja dok nisu 100% sigurni u uspjeh. To takođe znači da vole uvijek i sve da isplaniraju i razmišljaju o svakom detalju.

Blizanci: luckasti, pametni, nepredvidivi!
Blizanci su pametni, ali ponekad ih smatraju pomalo luckastima! S ovim horoskopskim znakom možete razgovarati o raznim temama u kojima do izražaja dolazi njihova intelektualna snaga. Blizanci ne vole monotoniju, stoga stalno uče nove stvari. Okolinu može zbuniti to što su u jednom trenutku smireni, dok u drugom potpuno polude! No, to je ono što ih čini izrazito tajanstvenima i privlačnima.

Rak: nježan, intuitivan, brižan!
Rak je izrazito vezan za porodicu i pokazuje krajnju nježnost i brižnost. Najčešće ga kroz život vode intuicija i emocije. Rakovi vole brinuti o svojim prijateljima i članovima porodice. Rijetko kada se služe logikom, no tako najbolje funkcionišu. Ponekad ih smatraju hladnima, ali rakovi su zapravo vrlo osjetljivi i emotivni.

Lav: zavodljiv, otvoren, egocentričan!
Lav je definitivno kralj Zodijaka. On je harizmatičan, neustrašiv i jako iskren. Privlači mnoge ljude, a njegov veliki ego se može činiti pomalo napadnim. Lavovi su zabavni, razigrani i vole pomoći prijateljima u nevolji, uprkos tome što jako vole pažnju, pa se ponekad čini da su sebični!

Djevica: znatiželjna, razdražljiva, praktična!
Djevica je izrazito praktična, stoga joj ponekad nedostaje mašte. Ona je prijateljski nastrojena, društvena i čvrsto stoji na zemlji. Ima izuzetne analitičke sposobnosti i ne boji se da ih koristi. Voli postavljati mnogo pitanja, u želji da vas što bolje upozna! Djevice su znatiželjne, ali mogu biti itekako razdražljive kada stvari ne idu po planu.

Vaga: otvorena, ženstvena, neodlučna!
Ovaj horoskopski znak impresionira svojom ženstvenošću i nevjerovatnim komunikativnim vještinama. Ljudi jednostavno vole biti oko nje! Zainteresovana je za umjetnost, modu i svaki vid luksuza. Vage su duhovite i izrazito inteligentne. S obzirom da ih mnoge stvari nadahnjuju, ponekad mogu biti poprilično neodlučne.

Škorpija: tajanstvena, atraktivna, glamurozna!
Škorpije su tajanstvene, što ih čini nevjerovatno atraktivnim! Imaju misterioznu energiju koja pobuđuje znatiželju drugih ljudi. Oni su jako sigurni u sebe i ono što rade. Ponekad mogu biti bezrazložno sumnjičavi prema drugima, strahujući od njihovog nepoštovanja.

Strijelac: energičan, otvoren, hrabar!
Strijelac će uvijek poslušati šta imate da kažete. On je otvoren i ima veliko srce, što mu omogućava izgradnju nevjerovatnih odnosa s ljudima. Slobodnog su duha, vole putovanja i poznanstva sa novim ljudima. S obzirom da vole da kažu sve što im padne na pamet, ponekad nenamerno povrijede ljude oko sebe.

Jarac: duhovit, tvrdoglav, odlučan!
Jarac je izuzetno duhovit, što ga često izvlači iz neugodnih situacija. Svoj sarkazam koriste kako bi se približili ljudima i što bolje ih upoznali. Pomalo su tvrdoglavi, no to im daje veliku snagu. Jarac će učiniti sve kako bi postigao svoje ciljeve!

Vodolija: kontradiktorna, drugačija, saosjećajna!
Vodolije vole da protivrječe drugima. U jednom trenutku su izuzetno otvorene i pristupačne, dok su u drugom kao usamljeni vukovi. Njihovu tajanstvenost je ponekad teško razumjeti i to je ono što ih izdvaja iz gomile. Vole pomagati drugim ljudima.

Riba: ponizna, osjetljiva, altruistična!
Ribe se zbog svoje stidljivosti mogu učiniti pomalo hladnokrvnim. One su introvertne, što znači da ćete morati da se potrudite oko njih, ako želite da ih bolje upoznate. Jednom kada se otvore, shvatićete koliko su brižne i pune ljubavi. Ribe imaju izražen smisao za muziku i umjetnost. Osjetljiva su i nježna bića koja vole da pomažu drugima. Lako padaju u depresiju jer često razmišljaju o vlastitim i tuđim negativnim iskustvima.

 

Izvor: Kurir-stil