У сваком од нас постоје неке менталне навике којих нисмо свесни, а негативно се одражавају на наше потенцијале и способности. Како се решити оваквих навика које нас спутавају да зарадимо новац који је сразмеран нашим потенцијалима?

Природно је да током живота упознајемо неке нове делове себе, па самим тим кључ саморазвијања и напретка лежи у запажању. Када постанемо свесни својих карактерних црта које нас ограничавају, тада ћемо моћи да ослободимо све своје потенцијале да се неометано испољавају.

Менталне блокаде су продукт наших мисли, и у тренутку када негативне мисли искоренимо, започећемо нови живот са стабилним, вишецифреним зарадама. Зато…

1. Очекујте и надајте се ономе што прижељкујете

Уколико не живите животом какав желите, у великој мери то може бити последица тога што такав живот и не очекујете. Уколико помислите како би било фино да ваша месечна зарада буде дупло већа, ви се заправо не надате реализовању замишљене ситуације, јер не знате како у томе да успете.

Неопходно је да нешто започнете да би се то нешто десило. Током медитације мислите о томе колико сте, заиста, спремни да очекујете, добијете и заслужите оно што желите. То ће појачати вашу машту и моћ визуелизације – нека ваш ум постане место где верујете у нешто ново.

2. Искористите своје предности и потенцијале

Ако је ваша жеља да зарадите више новца само привидна, одбићете сваку прилику да своју жељу остварите. Одбијање прилика је обично последица страха, анксиозности или других сличних емоционалних фактора.

Можда је неопходно да уложите новац како би се ваши приходи удвостручил, па је самим тим неопходно да научите како да улажете. Да бисте то научили, можда би требало да отпутујете у други град и похађате неки курс или програм, међутим ви ћете уместо начина да то урадите пронаћи изговоре да такву шансу пропустите.

3. Привуците новац давањем

Немојте бити шкрти ни према себи ни према другима. Одлуке на шта ћемо потрошити новац често су производ емотивног стања. Зато водите рачуна о томе како трошите новац.

Колико дајете, толико вам се и враћа, зато будите великодушни и делите оно што имате са другима. Ипак, дајте, али не очекујте ништа за узврат и будите задовољни оним што имате.

Извор: mecena.rs