Nakon nešto lošijeg starta, rukometaši Leotara su ušli u seriju dobrih rezultata i pobjegli iz donjeg dijela tabela.

Trebinjci su prvo nadigrali Gračanicu na domaćem terenu, a potom i Goražde u gostima. Utisak je pokvarila domaća utakmica protiv dobojske Sloge u kojoj su Trebinjci poraženi, a potom je savladana Drina, iako je i ta utakmica bila lošija u igri.

Između dva kola Leotar je igrao i Kup BiH, a poražen je od Sloge u Gornjem Vakufu/Uskoplju sa 29:31.

– Pre tog ciklusa od četiri utakmice smo pričali, da ako ostvarimo tri pobede bićemo zadovoljni. Došao je taj nesretni poraz od dobojske Sloge, gde smo se vratili u drugom poluvremenu, ali nismo imali sportske sreće, ali nismo je ni zaslužili.

Kada sumiramo odigrali smo dve dobre utakmice, dve nešto lošije, nadam se da nam se to neće ponoviti, kaže za Sport1 Darko Tavrić, trener RK Leotar.

Njegov tim u meču 9. kola Premijer lige BiH sutra gostuje ekipi Izviđača, koja je aktuelni šampiona BiH.

– Sigurno je jako kvalitetna ekipa, imaju dosta rotacije na bekovskim pozicijama. Dobru odbranu igraju, to su pokazali protiv Slavije i Sloge (GV/U) gdje su primili 16 i 22 gola, dakle čeka nas jako težak zadatak. Ne idemo sa spuštenim gardom. Pokušaćemo sve da dođemo do bodova. Igrali smo s njima i prošle i ove sezone, sve je bilo na jednu loptu, kaže nam Tavrić.

Njegova ekipa doživjela je dosta promjena uoči početka nove sezone.

– Dosta promena je bilo u ekipi, treba vremena da se to uklopi, privikavanje na sistem rada i na ligu. Mislim da to polako dolazi na svoje. Pokazali smo da ima oscilacija, ali verujem da će sve doći na svoje, zaključio je Tavrić.

 

Izvor: sport1