Од чешких пара за водовод на платоу Зубачких убала нема ништа. Још прије избора су обећали да ће донирати 1.300.000 евра, али су након анализе пројектне документације из Ческе амбасаде поручили да финансијски не могу да оправдају тај пројекат.
Требињски градоначелник тврди да је за све крив његов претходник.

“Значи цијели пројекат Зубачки плато нема студију изводљивости која је исплатива и нажалост то је био промашај бивше администрације али то нас не обавезује да станемо. Ми ћемо наставити са извођењем радова да бисмо појачали тај дио града Требиња”, рекао је градоначелник Требиња Лука Петровић.

То што је Требиње остало без чешке донације за опозиционаре само је доказ да, захваљујући новој власти, инвеститори бјеже из тог града. Тврда да су упитна и нека раније одобрена средства.

“Нису били задовољни разговором са градоначелником Луком Петровићем, јер је тражио од њих неке захтјеве умјесто да он
буде на неки начин у слузби тих људи који доносе средства у града Требиње”, рекао је одборник ПДП у Скупштини града Требиња Зоран Анђушић.

И док трају надмудривања власти и опозиције ко сноси одговорност за новонасталу ситуацију и Зупчани се питају да ли су и сами криви што су повјеровалу у још једно обећање.

“Чуо сам да нема и то нас је све пуно погодило, јер нама вода значи пуно, из чатрња користимо воду, љети је суша, онда ту догонимо цистернама и мучимо се на све начине”, рекао је Недељко Вицо.

“Прије смо то примили са великим одусевљењем, стварно за овај народ је то много знацило, а сад смо цули да се то неце даље наставити И мислим да се народ много разоцарао у овом крају”, рекао је Вуко Спаић.

Након бројних, изневјерених очекивања, Зупчани се надају да ће бар киша напунити цатрње. Нова-стара обећања политичарима остављају за предизборно вријеме.

Извор: atvbl.com