Lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca u BiH (ASuBiH)- Trebinje po prvi put organizuje seminar na kojem će tema biti mentalno zdravlje, jedan od glavnih problema sa kojim se savremeni čovjek vođen modernim i brzim stilom života susreće.

Cilj ovog projekta je ukazivanje na ovaj veliki problem u zajednici koji se često „stavlja pod tepih“. Potrebno je razbiti doktrinu i ukazati mladim ljudima na važnost ovoga problema, ali i činjenice da nisu sami i da uvijek mogu tražiti pomoć od stručnih lica.

Projekat tri dana mentalnog zdravlja „brain storms“ je projekat koji se finansira iz fonda prošlogodišnjeg Socijalnog dana (jednog od niza projekata Asocijacije srednjoškolaca u BiH). U realizaciji i implementaciji biće uključeni i članovi Crvenog Krsta.

U program projekta uključeno je i gledanje kratkog srednjoškolskog filma koji će poslužiti kao podloga za diskusiju. Uz razgovor sa psihologom i mnoge druge aktivnosti prisutni će imati priliku da se upoznaju sa problemom oko stereotipa koji okružuju ovu temu i kako ih se riješiti.

Danas  u 19h u kafe baru „Kasa“ planirana je takozvana „puš-pauza“ odnosno panel diskusija gdje će predavači pričati, a učesnici i svi koji budu željeli slušati na tu temu, moći postaviti sva pitanja. Za subotu su planirane radionice, sesije sa psihologom baš kao i pripreme za skeč koji će učesnici predstaviti naveče, najvjerojatnije u Omladinskim zonama. U subotu mjesto događa su prostorije Crvenog Krsta u Trebinju od 17 časova.

Seminar će se održati u periodu od 21.09.2018. do 22.09.2018, a online prijavu možete popuniti na sljedećem linku.

 

HP, septembar 2018.