Gradski odbor SNSD-a Trebinje optužio je u današnjem saopštenju, koje prenosi Srna, trebinjskog gradonačelnika Slavka Vučurevića da pune tri godine njegove vladavine obilježavaju teške riječi, uvredljive i opasne kvalifikacije te stvaranje atmosfere podjela i sukoba.

 
Iz trebinjskog SNSD-a ocjenjuju da Vučurević sve promašaje sopstvene politike prebacuje na druge, proizvodeći nove afere, te da je crvena linija opasnih i uvredljivih izjava odavno pređena.

Iz ove stranke navode da se Vučurevićeva „jeftina, isprazna, populistička retorika“ ponavlja tokom cijelog mandata.

„Želja da se postane veliki, da se postane `zvijezda grada` ne presušuje. Što više priča i iznosi gomilu besmislenih kvalifikacija i uvreda to mu je rejting sve manji“, navodi se u saopštenju lokalnog SNSD-a.

 

Poseban osvrt u saopštenju dat je organizaciji proslave pravoslavne Nove godine u Trebinju, koja je ocjenjena fijaskom te je iznesen stav da će Vučurević proći kao i „zvijezde granda“ koje je doveo da zabave narod.

„Sablasno prazna dvorana i nešto maloljetnika najbolje govore koju ocjenu će imati na kraju mandata. Za `zvijezde granda` i `zvijezdu grada` ocjena nedovoljan“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNSD-a.

 

Iako je kritički ton saopštenja evidentan i na nivou je dosadašnje komunikacije na relaciji Vučurević-SNSD, iz njega je takođe očigledno da u gradu na Trebišnjici nema mjesta novinarskim pričama lansiranim u proteklom periodu o promjeni skupštinske većine i smjeni gradonačelnika prije redovnih izbora, koji bi se trebali održati u oktobru ove godine ukoliko BH parlamentarci ne postignu konsenzus i lokalne izbore spoje sa opštim izborima planiranim za 2018. godinu.

 

Hercegovina Promo/Srna