Trebinjska ženska šahovska ekipa pojačana sjajnim sestrama Mirjanom i Milicom Popadić iz Bileće, na čelu sa kapitenom ekipe Milenom Brčić osvojile su Kup Republike Srpske.

Tradicija je nastavljena i po 22. put, te je u organizaciji Šahovskog saveza RS u Banji Dvorovi kod Bijeljine proteklog vikenda održan šahovski turnir za trofej Kupa RS. Na turniru se okupilo 23 ekipe raspoređene u četiri takmičarske kategorije, odnosno senori, žene, omladinci i festivalska grupa. Vođa puta trebinjske ekipe bio je predsjednik kluba Milan Mičeta.

Ovim trofejom nastavljen je niz uspjeha članova Šahovskog kluba Leotar čija je muška ekipa osvojila Drugu ligu RS, nakon višegodišnje pauze u nastupima, te je krenula iz najnižeg ranga sa jasnom ambicijom da se domogne Premijer lige BiH. Ženska sekcija kluba je samo sticajem nesrećnih okolnosti ispustila osvajanje Prve lige RS, ali je kao potvrda kvaliteta stigao trofej Kupa.

U šahovskom klubu se zahuktava i rad sa najmlađim, jer je na zavidnom nivou počela sa radom i škola šaha u novim prostorijama kluba.

Dobre rezultate Leotara u proteklom periodu upotpunio je i FIDE majstor Miloš Vlatković izvrsnim trećim mjestom, među 130 učesnika, na međunarodnom turniru u Međugorju.

 

HP, novembar 2017.