Na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu na štandu Republike Srpske juče su predstavljene turističke destinacije Hercegovine, od Trebinja do Nevesinja.

Osim video-prezentacije o ljepotama Hercegovine, posjetioci su imali priliku da probaju vina autohtonih hercegovačkih sorti žilavke i vranca, kao i čuveni bilećki sir i hercegovački pršut, med, ali i da kupe neki suvenir sa prepoznatljivim motivima iz Trebinja.

Promo štand Trebinja je posebno bio zanimljiv posjetiocima sajma koji su bili zainteresovani za posjetu ovom gradu, pa su se raspitivali o smještaju, kulturno-istorijskim i vjerskim destinacijama, ali i nešto modernijim poput Akva-parka.

Predstavništvo Srpske organizovalo je zapažen nastup naših vinara i vinogradara na Međunarodnom sajmu vina, pa je tako podrum Aćimović iz Trebinja odlikovan zlatnom medaljom za šardone u konkurenciji od 800 vina.

S obzirom na to da je Trebinje turistički grad, ovaj sajam je izuzetna prilika da se svi potencijali Trebinja predstave u najboljem svjetlu i privuče što više znatiželjnih posjetilaca.

HP, februar 2018.