Trebinjska pijaca je, svakako, jedan od simbola ovog grada. Smještena u samom centru grada, u sjenci stogodišnjih platana. Od tezge, do tezge, za svakog ponešto: od hercegovačkog meda i ljekovitog bilja, povrća, do sira i suvog mesa …

Bogata pijačna ponuda danas, od sezonskog voća i povrća preko hercegovačkih sireva do na široko poznatog meda, te kapi od propolisa. Prodaju se i čajevi, ali i poneke vunene čarape za zimu.
Za oko su nam, na prepunim tezgama, odmah zapali tek prispjeli mandarina i šipak, čije cijene su nešto veće, ali će s vremenom, kako kažuz prodavci, zasigurno opasti; mandarina je 2.5 KM/kg, a šipak 3.5 KM/kg. Cijena kilograma jabuka se kreće od 1 do 2 KM, zavisno od vrste i kvaliteta, dok je cijena kilograma šljiva 2 KM.

Trebinjski domaćini su ove sezone posebno ponosni na grožđe, koje, kako kažu, odavno nije bilo slađe, a kilogram grožđa košta 2.5 do 3 KM. Suve smokve imaju raspon cijena od 8 do 10 KM.

Cijena tegle meda se kreće od 16 do 20 KM. Mogu se kupiti i razni domaći likeri, sirupi, džemovi, voćne rakije kao i drugi proizvodi od meda.

Izdvojićemo bananu kao voćku čija je cijena porasla, pa se kilogram banana kreće od 2 do 2.5 KM.
Na tezgama se još uvijek može pronaći neka breskva, bostan, paradajz i kukuruz.
Proizvod koji se trenutno najviše kupuje na trebinjskoj pijaci su crvene paprike, koje su odlične za spremanje zimnice, za ukiseljavanje i ajvar, a cijena im je 2 KM/kg.
HP, septembar 2018.