Градоначелник Требиња Лука Петровић даривао је данас златником са ликом Светог Василија Острошког прву бебу рођену у овој години у породилишту требињске Болнице.

Петровић је мајци новорођенчета Мили Вукић из Љубиња пожелио пуно среће и здравља, те истакао да га радује чињеница да је у прошлој години у овом породилишту било више 16 порода него годину раније. Он је истакао да ће сва дјеца рођена у Требињу из градског буџета бити новчано награђена, те поручио да су главни ослонац у породици дјеца и да им треба посветити потпуну пажњу.

„Градска управа је покренула низ пројеката којима ћемо подржати развој породице, што ће се видјети у наредним мјесецима и годинама. Желимо да Требиње буде много снажнији град са још више становника и сигуран сам да ће бити важно мјесто у региону“, истакао је Петровић.

Он је честитао и другој мајци Милијану Поповић из Требиња која је јутрос родила дјечака Михаила.

Начелник Гинеколошко-акушерског одјељења Болнице Требиње Срдан Лугоња подсјетио је да је прва беба рођена у овој години дјечак тежак четири килограма и 300 грама, док је други дјечак из Требиња рођен неколико часова касније, а тежак је три килограма и 900 грама.

Извор: Срна