Sutra sa početkom u 8 časova u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ počinje završnica „Svetosavskog turnira“ u malom fudbalu za mlađe kategorije. Osim sportskog karaktera organizator J.U. „Trebinjesport“ se priključio i humanitarnoj akciji za pomoć maloj Trebinjki Sofiji Radovanović, kojoj je za liječenje u Švajcarskoj potrebno 80.000 KM do 6. februara.

„Iskoristili smo priliku da se priključimo akciji pomoći za našu malu sugrađanku Sofiju, kao što je to učinio veliki broj kolektiva i pojedinaca u gradu. Sutra ćemo sav prihod od prodatih ulaznica uplatiti na žiro račun porodice Radovanović, za pomoć u liječenju. Cijena ulaznice je 2 KM i ovim putem pozivamo sve Trebinjce da u što većem broju dođu i tako pomognu oporavak male Sofije, a i da podrže mlade igrače“, izjavio je za naš portal jedan od organizatora turnira Srđan Andrić.

U 9 časova na programu su polufinalni mečevi, a završetak turnira je planiran oko 15 časova i 30 minuta kada će biti uručene nagrade najboljim ekipama i pojedincima.

Danas je saopšteno da će Fond zdravstvenog osiguranja RS i novoosnovani Fond solidarnosti RS za liječenje djece u inostranstvu snositi troškove liječenja Sofije Radovanović u Švajcarskoj, ali je činjenica da je ovoj porodici i dalje potrebna finansijska pomoć kako bi prebrodila cjelokupnu novonastalu situaciju.

HP, januar 2018.