Tokom protekle dvije sedmice u Sportskom centru „Srđan Aleksić“  u organizaciji Fitnes kluba Tonus igran je teniski turnir za rekreativce u dublu.

Kiša jeste na momente ometala igru, ali ne u toj mjeri kao što je to bio slučaj prošle godine. Na turniru je učestovalo osam parova koji su bili raspoređeni u dvije grupe. Nakon grupne faze tunira prešlo se na eliminacije, u kojima su ranije večeras titulu u odličnom finalu osvojili Marko Dučić i Vladimir Šarenac pobjedom na dubl parom koji su činili Milan Janković i Srđan Miličić rezultatom:  6:1 7:5 3:6 7:6 (4).

Dramatično finale koje je bilo puno lijepih poteza na mrežici bilo je prava poslastica za prisutne u Sportskom centru „Srđan Aleksić“. Prvi set lako osvajaju Dučić/Šarenac rezultatom 6:1. Vjerovatno je presudni momenat meča bio u drugom setu kada Janković i Miličić ispuštaju visoku prednost i u konačnici gube dobijen set. Treći set otišao je na njihovu stranu 6:3.

U četvrtom sete desilo se puno preokreta, brejkovi nisu puno značili. Pri rezultatu 5:5 Dučić/ Šarenac spašavaju tri vezane brejk lopte i osvajaju gem, što je vjerovatno bilo dovoljno da se slomije otpor rivala. U taj brejku slavili su Dučić/Šarenac rezultatom 7:4, na meč loptu nakon servisa Miličića – Dučić je pustio ruku i raspalio sjajan viner po paraleli za titulu na ovogodišnjeg izdanju turnira dublova na tvrdoj podlozi.

Na turniru je ukupno odigrano 9 mečeva, kvaliet tenisa bio je zadovoljavajući za jedan rekreativni turnir. Organizatori su  večeras najavili  tradicionalni turnir u singlu koji bi se trebao odigrati sredinom septembra. Najverovatnije će se igrati grupna faza, pa tek onda eliminacije u zavisnosti od broja prijava.

Dodajmo još da žiri u sastavu Srećko Mikavica, Mirko Bigović i Miroslav Komar laskavu titulu najboljeg igrača na mrežici dodijelio Draganu Medanu, koji iako je rano ispao sa tunira imao je sjajan dodir i osjećaj za volej što nije promaklo organizatorima koji su ga na adekvatan način nagradili.

 

Polufinale:

Marko Dučić/ Vladimir Šarenac- Siniša Rakić/ Bojan Vučinić 1:6 7:5 6:1

Milan Janković/Srđan Miličić 6:1 6:2

 

Finale

Marko Dučić/ Vladimir Šarenac- Milan Janković/Srđan Miličić  6:1 7:5 3:6 7:6 (4)

 

S. Šijaković/ HP, avgust 2018.