Za rad u Poslovnom centru „Tini“ do sada se prijavilo 197 lica, a rok za prijavu nezaposlenih biće produžen još petnaestak dana, potvrdio je Srni načelnik Odjeljenja za privredu grada Trebinja Radenko Drašković.

Drašković je dodao da je najveće interesovanje do sada pokazano za rad u tekstilnoj i obućarskoj industriji, napominjući da 98 lica ima radno iskustvo.

„Prema stručnoj kvalifikaciji, 28 lica završilo je osnovnu školu, 159 je sa srednjom stručnom spremom i 10 lica sa višom i visokom stručnom spremom“, rekao je Drašković.

Da bi dali šansu nezaposlenima, Grad Trebinje i Javna ustanova Zavod za zapošljavanje – Filijala Trebinje produžili su rok za prijavu.

Gradska uprava je odlučila da se u Poslovnom centru „Tini“, odnosno na prostoru pogona bivšeg „Novoteksa“, formiraju dvije nezavisne proizvodne cjeline i dodatne sadržaje, kao što su dječiji vrtić, ambulanta za zdravstvenu njegu, prodavnica mješovite robe, te da se iskoriste svi spoljašnji prostori za okolno uređenje, uključujući neophodne parking i magacinske prostore.

Razgovori za posao, u narednih petnaestak dana će se obavljati svakim radnim danom u prostorijama Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Trebinja i Zavoda za zapošljavanje – Filijala Trebinje.

Izvor: Srna