Na području Trebinja u narednom periodu biće postavljena stacionarna kamera za mjerenje brzine kretanja vozila, a u toku je postupak nabavke, istaknuto je juče na redovnoj sjednici Foruma za bezbjednost.
Na sjednici su razmatrana pitanja regulisanja saobraćaja kod osnovnih škola „Vuk Karadžić“ u Policama i „Јovan Јovanović Zmaj“ u Bregovima, kao i kod trebinjske Bolnice i Doma zdravlja, te posebno istaknut problem pristupa vozilima hitne pomoći tokom ljetne sezone kada je u ulicama oko ovih zdravstvenih ustanova izraženo saobraćanje autobusa ka Hercegovačkoj Gračanici.

– Neophodno je uključiti stručna lica koja će ponuditi adekvatna rješenja, jer angažovanje samo policije ne može dati željeni rezultat – jedan je od zaključaka Foruma.

Na sjednici je naglašeno da je trebinjska Policijska uprava uspješno riješila slučaj paljevine vozila iz protekle godine i formirala odjeljenje policijske stanice u Gorici, što je znatno doprinijelo poboljšanju bezbjednosti na području grada u ovoj godini, saopšteno je iz Gradske uprave.

– Za sada su djelimično ostali nerealizovani raniji zaključci Foruma koji se tiču edukativnih i praktičnih radionica za mlade iz oblasti prevencije i borbe protiv narkomanije, vršnjačkog nasilja i djelovanja navijačkih grupa – jedan je od zaključaka Foruma.

 

 

 

 

 

Izvor: RTRS