У Културном центру у Требињу одржан је културно-умјетнички програм за дведесетчетворогодишњу Снежану Пухало из Калиновика којој је потребна хитна трансплантација јетре у италијанском граду Падова.

Програм су синоћ организовали ученици требињске Гимназије, Центра средњих школа и Асоцијација средњошколаца у БиХ.

Предсједник Савјета ученика Центра средњих школа Ања Грубачић рекла је да је хуманитарно вече само дио активности које су планирали реализовати да би прикупили што више новца за Снежанино лијечење.

Она је истакла да се ученици ове школе радо одазивају оваквим акцијама. „Требињци су хумани људи и великог срца. Свака наша досадашња акција је прошла одлично“, рекла је Грубачићева.

Према њеним ријечима, у појединим приватним радњама и угоститељским објектима у Требињу поставили су кутије за помоћ Снежани, а на градском тргу налази се штанд за помоћ обољелој дјевојци.

Сви хумани људи моћи ће да на штанду у центру града током викенд од 11.00 до 18.00 часова оставе прилог за лијечење Снежане.

Хуманитарна акција средњошколаца за Снежану Пухало трајаће до 15. марта, а хуманитарни број 1415 отворен је до 31 марта.

Снежани је за трансплантацију јетре у Падови потребно око 85.000 евра.

Извор: Срна