Na području u nadležnosti Policijske uprave Trebinje u julu je evidentirano 50 odsto manje krivičnih djela u odnosu na isti period prošle godine, kao i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda za 6,3 odsto, rečeno je na konferenciji za novinare predstavnika ove uprave.


Zamjenik načelnika Policijske uprave Milivoje Vuković rekao je da je evidentirano ukupno 25 krivičnih djela, dok ih je lani u istom periodu bilo 50.

Prema njegovim riječima, u julu je evidentirano 45 saobraćajnih nezgoda, što je smanjenje za 6,3 odsto, a smanjen je i ukupan broj nastradalih lica za 14,3 odsto.

Načelnik Sektora policije Petar Kozjak rekao je da su u julu na području Policijske uprave Trebinje evidentirana 24 prekršaja protiv javnog reda i mira, što je manje za pet ili 17,2 odsto.

On je naveo da su najveći broj prekršaja počinila lica od 21 do 30 godina, njih šestoro, te dodao da je u 17 slučajeva riječ o tuči i fizičkom napadu.

Kozjak je precizirao da se najveći broj ovih prekršaja dogodio od ponoći do dva časa ujutru, najčešće na trgovima i ulicama, gdje je bilo ukupno 11 prekršaja.

On je rekao da je u prošlom mjesecu evidentiran jedan napad na policajca.

Prema njegovim riječima, registrovano je 1.539 prekršaja iz oblasti bezbjednosti u saobraćaju, a iz saobraćaja su isključena 152 vozača, što je više za 55 vozača ili 56,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

On je pojasnio da je 113 vozača isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola, što je više za 79,4 odsto, 25 zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje, te 10 zbog uticaja opijata.

Načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Trebinje Željko Đogović rekao je da su od ukupnog broja krivičnih djela iz opšteg kriminaliteta prijavljena 23 lica, od kojih 19 muškaraca i četiri žene.

Đogović je naveo da je u oblasti privrednog kriminaliteta evidentirano jedno krivično djelo pronevjera i istakao da je u odnosu na prošlu godinu zabilježen trend smanjenja stope privrednog kriminaliteta za gotovo 90 odsto.

„Riječ je o jednom ženskom licu koje je kao hranilac porodice sa posebnim potrebama zloupotrijebilo povjerenje i oštetilo lice za 2.100 KM“, rekao je Đogović.

Izvor: Srna