Ватрогасци из Требиња, на подручју Цибријана, затекли су јуче особу која је, како су навели, намјерно палила ватру на отвореном. Након упозорења да то не чини, пироман је запријетио да ће наставити са паљењем.

 

Како наводе у Територијалној ватрогасној јединици Требиње о овом случају је обавијештена полиција која је интервенисала на лицу мјеста.

Требиње је и јутрос освануло покривено димом, а на подручју ове општине било је активно чак осам пожара. Горјела је трава и ниско растиње, а ватра није угрожавала куће ни материјална добра.

У уторак послеподне избили су пожари у приградском насељима Засад и Горица, горјело је и у Засад пољу, на Ободини, где је градска депонија, као и у селима Кочела и Згоњево.

Активан је био и шумски пожар на Цибријану у рејону Љубомира код Требиња, као и на Браном Долу на неприступачном терену, где се ватра пре неколико дана проширила са подручја билећке општине.

Ватрогасци су већину пожара успјели ставити под контролу, а у Територијалној ватрогасној јединици кажу да је узрок, углавном, људски фактор.

Извор: blic.rs