Poslije grandiozne predizborne ceremonije otvaranja autobuske stanice u Trebinju, na koju su građani ovog grada čekali osam godina, ni skoro tri mjeseca poslije ovaj objekat nije dobio punu funkciju. Naime, novo zdanje još uvijek služi korisnicima samo kao autobusko stajalište bez mogućnosti da na istom mjestu dobijete informaciju o polascima i dolascima autobusa, a čekaonica i unutrašnjost objekta još uvijek nisu u funkciji.

„Na starom autobuskom stajalištu smo informacije bar mogli dobiti u obližnjem kafe baru, gdje su uvijek bili spremni da izađu u susret. Sada se snalazimo jako teško, jer ni red vožnje autobusa nije dostupan“, rekao je za naš portal jedan od Trebinjaca.

Priča je dodatno aktuelizovana ovih dana kada su se temperature u najjužnijem gradu Republike Srpske uveliko spustile oko nultog podioka, a putnici autobuse moraju čekati na otvorenom.

Juče se po ovom pitanju oglasio i zamjenik gradonačelnika Trebinja Neđo Ćebedžija:

„Da bi proradila u planiranom kapacitetu, potrebno je da je još nekoliko procedura oko registracije i kategorizacije riješi u Ministarstvu saobraćaja i veza. Kao što znate, nedavno je i Skupština grada donijela odluku o formiranju javnog preduzeća ‘Trebinjestan’, čija bi djelatnost bila i gazdovanje autobuskom stanicom, uz parking – servis i rentiranje poslovnih prostora u objektu stanice“, izjavio je Ćebedžija, a prenose lokalni mediji. On je dodao da će „za desetak-petnaest dana biti angažovan dio radnika da otvore vrata objekta građanima i putnicima koji koriste ovo stajalište“.

I dok se nadležni bez žurbe pripremaju za proslavu nadolazećih praznika, putnici kojih je u narednim danima u Trebinju ponajviše u toku godine moraće da se snalaze kako sami znaju.

 

B.S. Hercegovina Promo, decembar 2014.