Bugarska slikarka Svetla Radulova proglašena je za najboljeg umjetnika Četvrte međunarodne likovne kolonije “Кolo”, koja je u Muzeju Hercegovine završena zajedničkom izložbom slika 25 umjetnika iz osam zemalja regiona i dodjelom nagrada najboljim učesnicima i promotorima manifestacije.

Radulova, koja je izrazila zahvalnost organizatorima za ovo laskavo priznanje, nagrađena je organizovanjem samostalne izložbe u Muzeju Hercegovine do kraja ove godine. Španski slikar Hose Manuel Aznar Dijaz najbolji je umjetnik ovogodišnjeg saziva kolonije, po ocjeni njegovih kolega.

– Čast mi je što sam bio dio ove kolonije, hvala organizatorima i divnim kolegama, ovo je fantastično iskustvo koje ću pamtiti zauvijek – naveo je Dijaz, koji je nagradu – opremu i slikarski pribor poklonio djeci, najmlađim polaznicima kolonije, na opšte zadovoljstvo prisutnih.

Za najboljeg promotora kolonije i grada Trebinja među učesnicima proglašen je akademski slikar Miomir – Mišo Vemić iz Nikšića. Direktor Muzeja Hercegovine Ivana Grujić istakla je da je ovo veče zahvalnosti svim umjetnicima učesnicima kolonije, koji su unijeli mnogo radosti i ljubavi u grad.

– Između svih nas vladalo je bratstvo i pozitivna energija i u tom duhu nastavićemo i sljedeće “Кolo”. U “Кolo” nas je poveo Dražen Milić, pridružili su se naš muzej i grad Trebinje, a od ovo godine priključilo nam se i resorno ministarstvo. To je kolo ljubavi, kojem se teško može odoljeti. Oplemenili ste prostor muzeja, ali i prostor svih onih koji su na humanitarnoj aukciji za našeg oboljelog dječaka Matiju Darmanovića kupili slike, oplemenili ste i naše duše, pokazali ste najljepšu stranu ljudskog bića, pomogli ste onima koji su u nevolji – kazala je Grujićeva.

Izvor: Glas Srpske