Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i Svetozar Zečar, sin narodnog heroja Milana Zečara, otkrili su juče, u gradskom parku, spomen bistu ovom narodnom heroju.

Milan Zečar je bio učesnik Narodnooslobodilačkog rata i komandant Prve kosovske brigade na Kosovu i Metohiji. Rođen kraj Trebinja, jučerašnjim otkrivanjem biste, Zečaru je Trebinje konačno odalo priznanje za žrtvu i, kako njegov sin kaže, on se ponovo vratio u svoje Trebinje.

Zečar je, prema riječima gradonačelnika Vučurevića život položio braneći čast i slobodu naroda. Ovaj heroj je svojim junaštvom ostao upamćen i na Kosovu i u Trebinju, postavši legenda koja se greneracijama prenosi, a njegovo ime izgovara s ponosom i u Trebinju i u Srbiji.

U ime trebinjskog SUBNORA juče se obratio i Slavko Šanjević koji je rekao da je najzaslužniji za pokretanje ove akcije gradonačelnik Trebinja, kao i herojeva porodica, bez čije pomoći nije bilo moguće završiti ovaj posao.

„Milan Zečar – komandant Prve kosovske brigade je svojim besprimernim herojizmom u borbama protiv neprijatelja  bio oličenje junaštva i služio kao primer svima“, rekao je Šanjević.

Nakon svečanog otkrivanja, na Zečarevu spomen bistu položeno je cvijeće.

Izvor: Grad Trebinje