Градоначелник Требиња Славко Вучуревић и Светозар Зечар, син народног хероја Милана Зечара, открили су јуче, у градском парку, спомен бисту овом народном хероју.

Милан Зечар је био учесник Народноослободилачког рата и командант Прве косовске бригаде на Косову и Метохији. Рођен крај Требиња, јучерашњим откривањем бисте, Зечару је Требиње коначно одало признање за жртву и, како његов син каже, он се поново вратио у своје Требиње.

Зечар је, према ријечима градоначелника Вучуревића живот положио бранећи част и слободу народа. Овај херој је својим јунаштвом остао упамћен и на Косову и у Требињу, поставши легенда која се гренерацијама преноси, а његово име изговара с поносом и у Требињу и у Србији.

У име требињског СУБНОРА јуче се обратио и Славко Шањевић који је рекао да је најзаслужнији за покретање ове акције градоначелник Требиња, као и херојева породица, без чије помоћи није било могуће завршити овај посао.

„Милан Зечар – командант Прве косовске бригаде је својим беспримерним херојизмом у борбама против непријатеља  био оличење јунаштва и служио као пример свима“, рекао је Шањевић.

Након свечаног откривања, на Зечареву спомен бисту положено је цвијеће.

Извор: Град Требиње