Projekat „Povratak prirodi“, koji sprovodi Sportsko društvo Leotar uz pokroviteljstvo Grada Trebinja, počeće u nedelju, 16.6.2019. godine, u Izviđačkom Eko centru “Ušće”.

Projektom je planiran desetodnevni boravak oko šesdesetoro učenika u prirodi. U pitanju su srednjoškolci koji su završili drugi razred srednje škole, a projektom su planirane različite izviđačke i planinarske aktivnosti, streljaštvo, edukativna predavanja i radionice iz oblasti pružanja prve pomoći, ekologije i zaštite, podizanja ekološke svijesti, liderstva, timskog rada i drugog.

Učesnici će biti podijeljeni u dvije grupe, a vođe grupa su treneri Sportskog društva Leotar koji će svo vrijeme biti uz učesnike i na raspolaganju tokom svih deset dana boravka u Eko centru Ušće.

Oprema za provođenje aktivnosti obezbijeđena je za sve učesnike od strane pokrovitelja.

Cjelokupan rad sa učesnicima tokom trajanja projekta povjeren je organizacijama civilnog društva i javnim ustanovama registrovanim na području grada Trebinja koje imaju kapacitet da izvrše pomenute zadatke, a to su: Odred izviđača Trebinje, Planinarsko društvo “Vučiji zub”, Streljački klub “Leotar RVI”, Gradska organizacija Crvenog krsta, JU “Ekologija i bezbijednost” i Udruženje građana “OAZA”.

 

 

Izvor: Grad Trebinje