Iz novoformiranog Fonda solidarnosti grada Trebinja izdvojeno je 475.953 KM za zapošljavanje 60 lica iz kategorija djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca od prve do četvrte kategorije koji aktivno traže posao, prenosi agencija Srna.

U naredna 23 mjeseca grad Trebinje će poslodavcima koji ponude posao ovim licima obezbijediti mjesečnu subvenciju i to od 500 KM ako zaposle nekvalifikovane, kvalifikovane, visokokvalifikovane radnike i one sa srednjom stručnom spremom, te 700 KM za lica sa visokom stručnom spremom.

Iz kategorije djece poginulih boraca biće zaposleno 15 lica, iz kategorije ratnih vojnih invalida devet, te 36 demobilisanih boraca.

Odjeljenje za privredu će naredne sedmice raspisati javni konkurs na koji će moći da se jave poslodavci sa sjedištem u Trebinju koji imaju potrebu da na radna mjesta zaposle nekog iz ovih kategorija.

Po pristiglim zahtjevima poslodavaca, Gradska boračka organizacija dostaviće spisak 60 lica koji su prioritet za zapošljavanje.

 

Izvor: Srna