Ученици и колектив Основне школе /ОШ/ „Јован Јовановић Змај“ у Требињу прикупили су око 4.000 КМ од којих су реконструисали и уредили дјечију собу социјално угроженој породици Поповић из требињског села Жаково, док су им дио новца уручили за измирење трошкова струје и воде, преноси Срна.

Дјевојчице Анђела, Анастасија и Александра Поповић, које су недавно остале без мајке, живе са оцем Стевом у требињском селу Жаково и свака помоћ овој породици је добродошла, јер живе у веома трошној кући без купатила и без икаквих примања.

Као и много пута до сада ученици и особље ОШ „Јован Јовановић Змај“ су показали хуманост и одлучили да и сестрама Поповић, од којих двије похађају ову образовну установу остваре бар минимум услова за учење, па су им опремили цијелу собу.

Купили су кревете, ормаре, радне столове, постељину, тепих, завјесу, док су претходно домари ове школе уредили и окречили собу која је била у веома лошем стању, јавља агенција Срна.

Педагог у продуженом боравку у школи Меланија Ивеља каже да је заједно са вјероучитељицом Наташом Ђурић, према њиховом избору, изабрала собу у бијелој боји.

„Једна дјевојчица је завршила девети разред и одлази од нас, док је друга завршила први разред. Веома нас је потресла ситуација у којој се налазе и жељели смо на неки начин да им покажемо да смо уз њих, а и наши ученици су показали солидарност, па су осим новца доносили и гардеробу“, каже Ивеља.

Акцији се са 500 КМ придружило и предузеће „Хидролектране на Требишњици“ /ХЕТ/.

Најстарија 14-годишња дјевојчица Анђела, иако је тек завршила основну школу, мора радити већину кућних послова, кувати, водити бригу о млађој сестри.

Због немогућности за старање о њој и неусловности, најмлађа сестра Александра која има непуне три године, налази се у хранитељској породици у Требињу.

 

Извор: Срна