Број страних туриста који долазе у Српску је све већи. Требиње је најпосјећеније, али не заостају ни Јахорина, Сутјеска и Вишеград. Све атракртивнији је и бањски туризам.
 

На љепоту Српске тешко је остати имун. Овогодишњи шампион туризма је Требиње, са 17 одсто ноћења више него претходне године.

Марко Радић, директор Туристичке организације Требиње каже да су највећи број ноћења и ове сезоне остварили туристи из Турске, а на другом мјесту су туристи из Јужне Кореје, Грчке, Србије и Црне Горе.

– Требиње је дефинитивни фаворит ове године. У 2017. отворено је пет нових хотела у „Долини сунца“, Аква парк „Дино“ и бројни други садржаји – наводи Нада Јовановић, директорка Туристичке организације Републике Српске.

У Олимписјком центру Јахорина припремају се за зимску сезону. Уређују се скијашке стазе, реконструишу путеви, а ту су и припреме за вјештачко осњежавање.

Скривене љепоте Српске привлаче туристе жељне адреналина, али и оне који ужитак траже у традиционалним аутохтоним вриједностима.

– У 2012. припремили смо 778.000 боравишних такси, а у 2016. години 1.026.000. Ово говори у прилог томе колико туристи све више долазе и све више посјећују, упознају и воле Републику Српску – каже Јовановићева.

Уживајте у љепотама Српске, откријте скривене бисере природе, пробудите авантуристу у себи и дозволите природи да вас понесе.

 

Извор: РТРС