Radovi na adaptaciji stambenih objekata roditeljima palih boraca u Trebinju počinju čim to vremenske prilike budu dozvolile, rečeno je Nezavisnim novinama u Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu grada Trebinja, koji je i investitor ovih radova.

Za ove namjene će se iz gradske kase izdvojiti 100.000 maraka, a na konkurs se prijavilo 49 roditelja palih trebinjskih boraca, vlasnika stambenih jedinica kojima je potrebno renoviranje stambenog prostora.

Četiri porodice, roditelji palih boraca, su kako saznajemo najprioritetnije, jer imaju oštećenja krova pa će se kod njih djelovati odmah nakon stabilizacije vremena, dok će se kod ostalih djelovati onako kako je utvrdila komisija koja je obišla sve prijavljene.

Ovo je prvi put da trebinjska Gradska uprava pokreće ovaj program jer su, kako kaže gradonačelnik Mirko Ćurić, odlučni u namjeri da svakoj majci ili ocu obezbijede dostojanstvenu starost i dostojanstven krov nad glavom.

Istovremeno s ovim, sprovodi se i program pomoći za 250 supruga umrlih boraca, za šta Gradska uprava na godišnjem nivou izdvaja 80.000 maraka.

„I ovo je prvi ovakav projekat u Republici Srpskoj, prema kome će i supruge, kao i njihovi muževi da su živi, dobijati mjesečne ili godišnje dodatke“, kaže Ćurić.

 

Izvor: Nezavisne novine