Болница Требиње добила је модерно Одјељење за гинекологију и акушерство, након што је урађена комплетна реконструкција 350 метара квадратних простора, у шта је уложено 120.000 КМ, рекао је директор ове здравствене установе Васо Мијановић.

Радови су финансирани из Фонда солидарности Града Требиња, а један дио новца су обезбиједили и донатори.

У оквиру радова реконструисан је и одсјек за неонатологију, који обухвата три просторије, чиме су створени знатно бољи услови за боравак беба.

Мијановић каже да је у Одјељењу за гинекологију и акушерство први пут након 45 година урађена реконструкција тоалета, који су због неусловности породиљама представљали један од највећих проблема током боравка, те водовод, канализација, инсталације, керамика, дрвенарија, отвори, као и собе.

– Веома нам је битно да породиље, које долазе из свих општина источне Херцеговине, имају уређене и чисте просторије, адекватне услове за боравак и, надамо се, да ће сваке године бити све већи број беба – каже Мијановић.

Он је додао да Одјељење за гинекологију и акушерство има укупно 24 кревета, те да је планирано да буде урађена и соба апартманског типа.

Извор: Срна