Bolnica Trebinje dobila je moderno Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo, nakon što je urađena kompletna rekonstrukcija 350 metara kvadratnih prostora, u šta je uloženo 120.000 KM, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Vaso Mijanović.

Radovi su finansirani iz Fonda solidarnosti Grada Trebinja, a jedan dio novca su obezbijedili i donatori.

U okviru radova rekonstruisan je i odsjek za neonatologiju, koji obuhvata tri prostorije, čime su stvoreni znatno bolji uslovi za boravak beba.

Mijanović kaže da je u Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo prvi put nakon 45 godina urađena rekonstrukcija toaleta, koji su zbog neuslovnosti porodiljama predstavljali jedan od najvećih problema tokom boravka, te vodovod, kanalizacija, instalacije, keramika, drvenarija, otvori, kao i sobe.

– Veoma nam je bitno da porodilje, koje dolaze iz svih opština istočne Hercegovine, imaju uređene i čiste prostorije, adekvatne uslove za boravak i, nadamo se, da će svake godine biti sve veći broj beba – kaže Mijanović.

On je dodao da Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo ima ukupno 24 kreveta, te da je planirano da bude urađena i soba apartmanskog tipa.

Izvor: Srna