Sredstva za Marinino liječenje prikupljena u rekordnom roku, budući da se cijeli grad uključio u akciju.

Dvanaestogodišnja djevojčica iz Trebinja sa višestrukim smetnjama u razvoju Marina Vujinović 19. aprila otputovaće u Novi Sad na liječenje, nakon što je u humanitarnoj akciji prikupljeno neophodnih 13.500 evra, potvrdila je za Srnu Marinina majka Dubravka.

Ona je naglasila da je veoma zadovoljna, jer su sredstva za Marinino liječenje prikupljena u rekordnom roku, budući da se cijeli grad uključio u akciju.

– Marina će 19. aprila biti primljena na liječenje, a prvu od tri terapije očekujemo već dan poslije – navela je Vujinovićeva.

Marina od šestog mjeseca života ima poteškoće sa vidom, hodom i koordinacijom pokreta.

Nakon godina neizvijesne borbe s bolešću, nadu da bi njeno zdravstveno stanje moglo biti poboljšano Marininim roditeljima je dala mogućnost liječenja matičnim ćelijama u Novom Sadu.

Budući da u je u porodici Vujinović jedini zaposlen Marinin otac Živko, porodica nije bila u mogućnosti da plati tri tretmana liječenja primjenom matičnih ćelija iz regije kuka što je ukupno koštalo 13.500 evra.

Humanitarne akcije za Marinu su organizovali brojni privredni kolektivi, sportski klubovi i ugostiteljski objekti sa područja grada Trebinja.

Izvor: бука.com