Turistička organizacija Grada Trebinja je u okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji 2016.“ koju je organizovalo Predstavništvo RS u Srbiji u saradnji sa Vladom Republike Srpske predstavila bogate turističke potencijale i turističku ponudu Trebinja.

Manifestacija je održana u periodu od 10.-16. septembra 2016. godine u nekoliko gradova Srbije, a Trebinje je predstavljeno u okviru zajedničkog štanda Republike Srpske koji je bio smješten na frekfentnim lokacijama na otvorenom (trgovi, šetališta i platoi) u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Turistička ponuda Trebinja naišla je na odličan odziv i veliko interesovanje stanovnika Beograda, Novog Sada i Kragujevca, ali i brojnih gostiju i turista koji su tih dana boravili u ovim gradovima kojima je omogućeno da dobiju promotivni materijal JU Turistička organizacija Grada Trebinja, kao i privrednih subjekata koji se bave pružanjem usluga u turizmu.

Na štandu su takođe bili izloženi raznovrsni suveniri i proizvodi kućne radinosti, a posjetioci štanda su imali priliku degustirati suhomesnate proizvode, vina i med poznatih trebinjskih proizođača, čime su bili u prilici osjetiti “autentičan duh Hercegovine i Trebinja”.

Promociju turističke ponude Trebinja pomogli su i svojim izvedbama izvornog narodnog stvaralaštva, pjesama, igara i običaja Trebinja i Hercegovine obogatili članovi  GKUD Alat „Swisslion“ iz Trebinja.

Promocija turističke ponude Trebinja potvrdila je tezu da se Trebinje kao turistička destinacija sve bolje kotira na turističkom tržištu regiona, da je prepoznatljiva  za stanovnike Srbije odakle Trebinje tradicionalno posjećuje veliki broj turista i da će se taj broj uvećavati u periodu koji je pred nama, kao što je to bio slučaj u predhodnim godinama.

Izvor: TO Trebinje