Posljednjih dana Trebinje doživljava nevjerovatne stvari. Za samo pet dana na teatralan način u kasnim noćnim satima opljačkano je desetak trebinjskih kafića, restorana, a na meti je bio čak i  jedan frizerski salon. Plijen misterioznih lopova je prije svega novac, a kada nisu nalazili novac nosili su što im je „palo pod ruku“ – skupa alkoholna pića i drugi inventar, pa sve do mašinica za šišanje.

Da stvar bude još više ironična pljačke su se desile u užem centru Trebinja, najveći broj u Starom gradu i njegovoj okolini (na mapi su označene neke od opljačkanih lokacija) i prosto je nevjerovatno da se ovako nešto može desiti u toplim ljetnim danima kada policiju ništa ne ometa u noćnom patroliranju. Kuriozitet je i jedan ugostiteljski objekat na trebinjskoj pijaci, na samom Trgu slobode, kome je frižider sa osvježavajućim napicima opljačkan tri puta za nekoliko dana te se vlasnik odlučio da više nema u ponudi bezalkoholna osvježenja za svoje goste.

O ovim pljačkama nema detaljnih informacija, kako smo već navikli kada su u pitanju nerasvjetljena krivična djela. Ko su misteriozni lopovi koji harače po „najnovijoj modi“ ugostitelje u Trebinju, je pitanje na koje će nam, nadamo se, CJB Trebinje ubrzo dati odgovor.

Podsjećanja radi, prije dva dana Trebinje je posjetio ministar policije Republike Srpske Radoslav Jovičić koji je odao priznanje pripadnicima lokalnog Centra javne bezbjednosti na odličnim rezultatima, najboljim u Republici Srpskoj.

 

B.S. Hercegovina Promo, avgust 2013.