Trebinje će od danas do nedjelje, 13. oktobra, biti domaćin Balkanskog prvenstva u biciklizmu, koje će okupiti 200 učesnika.

Manifestacija počinje danas, kada će najbolji balkanski i evropski biciklisti iz Srbije, Grčke, Kipra, Rumunije, Bugarske, Albanije, Crne Gore, Makedonije, Turske, Republike Srpske i Federacije BiH doći u Trebinje.

Konferencija za novinare biće održana u 10.30 časova u Gradskoj upravi, a obratiće se gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, predsjednik Balkanskog biciklističkog saveza Vladimir Kuvalja i predstavnici učesnika trke, saopšteno je iz Gradske uprave.

Sutra, prvog dana takmičenja, u 10.00 časova startovaće trka za djecu ulicama Desanke Maksimović i Preobraženska, u 13.00 časova u Svetosavskoj ulici biće predstavljeni timovi učesnika, a izjave za novinare planirane su u 13.30 časova.

Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je u 13.50 časova u Ulici Desanke Maksimović, kod zidina Starog grada, gdje će biti postavljena bina.

Start trke na hronometar je u 14.30 časova u Svetosavskoj ulici, gdje će biti i cilj. Proglašenje pobjednika počeće u 18.00 časova u Ulici Desanke Maksimović.

Prijem predstavnika nacionalnih timova kod gradonačelnika Trebinja
Mirka Ćurića je u 20.00 časova u Gradskoj upravi.

U nedjelju, 13. oktobra, biće održane dvije biciklističke trke – kadetska i
glavna trka. Start kadetske trke je u 10.00 časova u Svetosavskoj ulici, gdje će biti i cilj.

Start glavne trke Balkanskog prvenstva u biciklizmu „Trebinje 2019“ je u
11.30 časova u „Gradu Sunca“, dok je cilj u Svetosavskoj ulici.

Proglašenje pobjednika je u 15.00 časova u Ulici Desanke Maksimović, nakon
čega su predviđene izjave za novinare.

Tokom ova tri dana saobraćaj će na području cijelog grada biti prilagođen ovom značajnom sportskom događaju, saopšteno je iz Gradske uprave.

 

 

 

Izvor: SRNA