Trebinje će od danas do petka, 26. jula, biti domaćin 62. pozorišnog Festivala festivala na kome će biti predstavljena najbolja ostvarenja amaterskih pozorišta iz regiona.

Na ovogodišnjem „Festivalu festivala“ biće izvedeno sedam predstava ansambala iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Sjeverne Makedonije, rekao je Srni načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Trebinja Zoran Milošević.

On je istakao da se malo koja sredina može pohvaliti tako dugom festivalskom tradicijom, a Trebinje je 39. put domaćin smotre.

– Trebinje je postalo svojevrsni olimp pozorišnog amaterizma. Sva dosadašnja iskustva govore da je svim učesnicima san da dođu u Trebinje – istakao je Milošević.

Nakon svečanog otvaranja u 20.30 časova, takmičarski program ovogodišnjeg festivala večeras će otvoriti Tetar „Total“ iz Visokog, predstavom „Profesionalac“, rekao je Milošević.

Za šest dana trajanja festivala trebinjska pozorišna publika imaće priliku da pogleda ostvarenja iz Skoplja, Svetog Filipa i Јakova, Kule, Mojkovca, Crvenke i Trebinja.

Sve predstave biće odigrane u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje od 20.30 časova, a ulaz je besplatan.

– Siguran sam da će interesovanje publike za festival i ove godine biti veliko, kao i svih prethodnih godina. Ispostavilo se da grad na neki način živi tih sedam dana za Festival festivala – rekao je Milošević.

Izvor: RTRS