U okviru dvodnevne manifestacije „Dučićeve večeri poezije“ biće održan bogat i raznovrstan program – književni i naučni susreti, poetsko-muzički kolaži, likovne izložbe i promocije knjiga.

 

U Skupštini grada u toku je naučni skup, koji se u okviru manifestacije po tradiciji organizuje u saradnji sa Institutom za književnost i umetnost i Učiteljskim fakultetom iz Beograda i koji će ove godine biti posvećen Dučićevom laureatu akademiku Milosavu Tešiću.

U Galeriji Kulturnog centra u 18.00 časova biće otvorena izložba djela prvog trebinjskog akademskog slikara Atanasija Popovića, dok je od 19.00 časova planirana promocija „Zvučne antologije dobitnika Dučićeve nagrade“.

U pozorišnoj sali Kulturnog centra sa početkom u 20.00 časova biće održana svečana akademija pod nazivom „Svetla zemlja Dučićeva“.

U programu će učestvovati glumci Narodnog pozorišta Beograd Nebojša Dugalić, Biljana Đurović i Boris Pingović, Crkveni hor „Svetog novomučenika Stanka“ iz Nikšića, te prvakinja Beogradske opere Svetlana Nestorov, uz klavirsku pratnju Borislava Nestorova.

Sutra će od 17.00 časova u Gimnaziji „Jovan Dučić“ biti organizovan susret pjesnika sa učenicima trebinjskih srednjih škola, od 18.00 časova u Muzeju Hercegovine biće otvorena izložba skulptura i slika Stevana Kijca, dok je program od 19.00 časova u Galeriji Kulturnog centra rezervisan za promociju knjige „Plave legende Jovana Dučića“ čiji je izdavač Savez Srba iz Temišvara.

U završnom programu manifestacije, na pjesničkoj večeri „Na Dučićevom putu“ od 20.00 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra svoje stihove kazivaće pjesnici Rajko Petrov Nogo, Đorđo Sladoje, Dragan Hamović, Gojko Đogo, Milutin Mićović, Zdravko Miovčić, Radomir Uljarević, Novica Telebak i Stojan Janković.

Izvor: Srna