U okviru projekta „Spojimo djecu Кosova i Metohije i Republike Srpske“, koji organizuje humanitarno udruženje „Odbor za pomoć Кosovu i Metohiji“, iz Banja Luke, Grad Trebinje će po treći put ugostiti pedesetoro djece sa Кosova i Metohije.


Ove godine grad će ugostiti 50 učenika osnovnih škola iz Кosovske Кamenice, koji će biti smješteni kod svojih vršnjaka, učenika trebinjskih osnovnih škola, u periodu od 16.06. do 23.06. 2019. godine.

Izražavajući solidarnost sa našim narodom na Кosovu i Metohiji, i razumijevajući svu težinu svakodnevnice koju žive, Grad Trebinje se sa zadovoljstvom pridružio ovom projektu, čiji je cilj da se djeci, kao najranjivijim među nama, omogući da, upoznavanjem nove sredine, druženjem sa svojim vršnjacima, igrom i razonodom, obogate svoj život novim iskustvima i novim prijateljstvima, te da, u punom smislu riječi, osjete ovaj grad kao svoj, navedeno je u saopštenju Grada Trebinja.

Dolazak učenika i nastavnika iz Кosovske Кamenice očekuje se u nedelju, 16.06.2019. godine, oko 18,00 časova, a doček će biti organizovan na platou pored zgrade Elektroprivrede Republike Srpske.

Gradska uprava Grada Trebinja je pripremila program boravka, kojim je predviđeno upoznavanje sa svim znamenitostima i ostalim ljepotama našeg grada.

 

HP, jun 2019.