Već godinama, jedan od problema u trebinjskoj bolnici, jeste nedostatak parking-mjesta. O oboj temi naš portal je pisao prije više od godinu dana (link OVDJE)

 

Na parking ove ustanove, svoje automobile često ostavljaju stanari okolnih zgrada, kao i gosti ugostiteljskih objekata. U takvoj situaciji, najviše ispaštaju pacijenti.

Na parkiralištu trebinjske Opšte bolnice morate biti posebno vješt vozač, da biste se „provukli“ između drugih parkiranih automobila.Ukoliko ne želite da vaš automobil ostane „zarobljen“, morate kružiti u potrazi za parkingom. Za pacijente, uz zdravstvene probleme, tako nastaje još jedan, nepotreban.

Saobraćajna nekultura prepreka je i za bolničko osoblje. Dešava se i da zdrvastveni radnici traže mjesto na koje može da se parkira vozilo Hitne pomoći s najteže oboljelim i nepokretnim pacijentima.

Bolnički parking u vlasništvu je HET-a. Nadležni kažu, da se u dogovoru sa ovim preduzećem i već izrađuje idejni projekat.Radovi bi trebalo da počnu naredne sedmice. U planu je da se dio zelene površine pretvori u dodatnu parking-zonu.Umjesto ranije planirane podzemene garaže, biće postavljena rampa.

Postavljanje rampe i sređivanje saobraćajnica oko trebinjske bolnice, koštaće oko 20.000 KM. Radovi bi trebalo da budu završeni za mjesec dana.

Izvor: RTRS