U trebinjskom gradskom parku danas je u organizaciji Agrarnog fonda, a povodom obilježavanja Svetog Preobraženja Gospodnjeg, krsne slave Sabornog hrama i grada Trebinja, otvoren 11. Sajam meda i vina, koji je okupio dvadesetak proizvođača iz Hercegovine i sa Romanije.


Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da je gradska uprava uložila maksimalne napore da mnoge stvari u Trebinju budu bolje, da se uključi što više ljudi, ponudi šansa mnogima, te da jedni druge podržavaju.

„To je doprinijelo čemu smo smo stremili, a to je mir i jedinstvo u Trebinju, jer ćemo u miru praviti najbolje rezultate i ostvarivati najbolju komunikaciju, a onda ćemo imati i čime da se ponosimo“, istakao je Petrović.

Direktor trebinjskog Agrarnog fonda Veselin Dutina podsjetio je da je ovo jedanaesti sajam koji se organizije u okviru Preobraženjskih svečanosti.

„I ova manifestacija pokazuje da se Trebinje razvija i da teži da bude najpoželjniji grad za život na području zapadnog Balkana“, istakao je Dutina.

Prije otvaranja Sajma meda i vina na zgradi gradske uprave otkriven je sunčani sat, poklon Geografskog fakulteta u Beogradu, a koji nosi ime Jefta Dedijera, naučnika iz Hergovine.

Program je nastavljen otvaranjem izložbi slika „Sve će to narod pozlatiti“ u Kulturnom centru i izložbe posvećene 70. godišnjici od smrti prvog trebinjskog akademskog umjetnika Atanasija Popovića u Muzeju Hercegovine.

 

HP / Srna