Директор Болнице Требиње Васо Мијановић свим медицинским техничарима који се налазе на Бироу за запошљавање у овом граду, омогућио је да раде и да примају накнаду.

 
Мијановић је изјавио Срни да је сваки медицински техничар који је хтио да ради примљен у Болницу, напомињући да њих двадесетак са бироа тренутно ради у овој здравственој установи.

direktor bolnice

„Направили смо уговор о волонтерском раду, па ћемо по потреби и да их запошљавамо“, каже Мијановић и додаје да сваки од њих прима накнаду од 200 КМ.

Мијановић, који од прије десетак мјесеци обавља дужност директора требињске Болнице, сматра да му је улога да буде доступан пацијентима и да им сваку услугу учини што лакшом, па је кроз организационе промјене у овој здравственој установи успио да подигне квалитет пружања здравствених услуга.

Једна од новина је и рефундација лијекова, тако да пацијент са приложеним рачунима може да поврати новас на благајни Болнице у случају да ова установа није имала неке од лијекова током лијечења особе.

„Ово је у интересу пацијената, да без малтретирања врло брзо добију новац. Пацијент нам мора бити на првом мјести и сасвим је нормално да ће се повећати трошкови услуга за лијекове, терапије, уколико желимо да подижемо квалитет услуга“, каже Мијановић.

Да се овој здравственој установи враћа повјерење пацијената говори и податак да су у фебруару ове године имали 814 хоспитализованих, што је највећи број пацијената у историји ове Болнице, док се по броју комплексно урађених операција сврстава међу прве три здравствене установе у Републици Српској.

У требињској Болници су и ојачали љекарски кадар, тако да је менаџмент у протеклих пола године успио да обезбиједи долазак шест спољних сарадника, еминентних љекара који су увели нове процедуре у Болници.

Ова здравствена установа има тренутно 12 специјализаната који се усавршавају у Београду, Бањалуци и Фочи, док су у претходном периоду два љекара дошла са специјализације – уролог и анестезиолог.

Четворо нових специјалиста и субспецијалиста – кардиолог, дерматовенеролог, гинеколог и радиолог су у Требињску болницу дошли из других здравствених установа.

Извор: Срна