Sinoć je u prepunoj Kristalnoj sali SL Industry hotela u Trebinju održana tribina i promocija knjiga Snežane Radojičić, Beograđanke koja je poznata pod nadimkom „Ciklo nomad“ i koja posljednjih osam godina živi putujući svijetom na biciklu. Promocija je održana u organizaciji HP media group i Turističke organizacije Trebinja.

Veliku pažnju Trebinjki i Trebinjaca zaokupila je priča autora koji piše o proživljenim događajima iz oko 40 zemalja svijeta i sa pređenih 55.000 kilometara na svom dvotočkašu.

Autorka je promovisala i svoje dvije knjige “Nomad” i “Preko Himalaja i Gobija”, a na tribini je govorila o prelasku biciklom preko Himalaja, kao i o vožnji kroz pustinju Gobi u Mongoliji.

 

Veliku pažnju publike zaokupila je i njena priča o Sjevernoj Koreji u kojoj je boravila i napisala knjigu, koja na žalost nije bila dostupna za prodaju u Trebinju zbog velike ranije potražnje. Snežana je otkrila je da je za nju Japan najljepša zemlja na svijetu, a da je do „otkrića“ ove dalokoistočne zemlje to bila Turska, kojoj je posvećena knjiga „Nomad“.

 

Poručila je svima onima koji su željni avanture da za putovanje ne treba mnogo novca i da se može putovati svijetom i sa dnevnim budžetom od 10 ili 20 konvertibilnih maraka.

Popularni „Ciklo nomad“ ima u planu da uskoro posjeti Španiju, gdje će učestvovati u pješačkom hodočašću Kamino de Santjago, koje će imati humanitarni karakter, a planira biciklom da pređe put od krajnjeg juga Južne Amerike do najsjevernijih krajeva Kanade.

Ranije su domaćini ovom neobičnom autoru i svjetskom putniku predstavili ljepote Trebinja, u kome je po prvi put. O najjužnijem gradu Srpske Snežana je imala zanimljiv doživljaj.

Svi su mi rekli: „Trebinje ima dušu“, ali niko nije umeo da mi objasni šta tačno misli pod tim. A onda sam došla u taj gradić i više nemam pitanja.

Svi su mi rekli: "Trebinje ima dušu", ali niko nije umeo da mi objasni šta tačno misli pod tim. A onda sam došla u taj gradić i više nemam pitanja. Trebinje <3Snezana Radojicic

Posted by Snežana Radojičić on Петак, 01. март 2019.

Nadamo se da će poslije ostvarenih novih putničkih planova biti dovoljno razloga da ova hrabra i veoma interesantna žena posjeti ponovo Trebinje i Hercegovinu i prezentuje svoje doživljaje, sada već značajno većoj publici.

 

HP, februar 2019.