Danas je u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u Trebinju, održana javna rasprava Nacrta zakona o oružju i municiji.

 

„U odnosu na važeći Zakon, predloženim zakonom o oružju i municiji ukida se administrativna barijera koja se odnosi na nabavku oružja za lica koja već imaju oružni list, a rok važenja oružnog lista produžava se sa pet na 10 godina što je zbog finansijiskih izdataka jako bitno vlasnicima oružnog lista“ rekao je Srđan Obradović iz Uprave za pravne i kadrovske poslove Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i dodao da predloženi Zakon predviđa legalizaciju oružja za 31.12.2016.godine i trajnu amnestiju.

Momčilo Bodiroga, potpredsjednik Streljačkog saveza Republike Srpske rekao je da su prihvaćeni obrasci koji važe u Evropskoj uniji da se sportsko vazdušno oružje razvrsta u kategoriju D i na taj način se ukidaju administrativne barijere i plaćanje takse prilikom prelaska granica zbog učešća na takmičenjima kako u Srbiji tako i u zemljama Evropske unije.

„Najbitnija stvar za lovce je da lovačko oružje mogu posjedovati samo članovi lovačkog društva“ rekao je u obraćanju novinarima Milan Bakmaz, član Upravnog odbora Lovačkog saveza Republike Srpske.

 

Današnja javna rasprava organizovana je za područje CJB Trebinje i CJB Istočno Sarajevo, sutra će, u Doboju, biti organizovana javna rasprava za područje CJB Doboj i CJB Bijeljina, a 23.novembra u Banjaluci za područja iz nadležnosti CJB Banjaluka i CJB Prijedor.

CJB Trebinje